Normal_uitreiking_certificaten

De zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator speelt een centrale rol binnen het zorgbeleid van de school. In het schooljaarverzorgt KPC Groep nieuwe edities van de hooggewaardeerde basisopleiding én van de verdiepingsopleiding voor gevorderde zorg-/ondersteuningscoördinatoren.

Basisopleiding voor de startende zorgcoördinator/ondersteuningscoördinator

Deze opleiding start op 10 september 2024. Thema's die aan bod komen: 

  • Passend onderwijs en het werk van de zorgcoördinator;
  • Ondersteunen van leerlingen met leer- en gedragsproblemen;
  • Gesprekken met leerlingen en met ouders;
  • Coachen van docenten en mentoren.

Reactie van een oud-deelnemer over de basisopleiding: “Je eigen praktijk komt erg aan bod. Continu wordt de koppeling gemaakt tussen theorie en de vertaling naar je eigen context. Het geeft mij veel energie als ik in mijn hoofd al meteen een opdracht kan vertalen naar de praktijk waarmee ik te maken heb, zoals de coaching van collega’s.”

Informatie basisopleiding


Verdiepingsopleiding voor de gevorderde zorg-/ondersteuningscoördinator

Op 8 oktober start de verdiepingsopleiding. Centraal thema is strategisch advisering op het gebied van zorgbeleid en de implementeren hiervan. Deelnemers ontwikkelen kennis en vaardigheden rond advies- en innovatieprocessen en het vergroten van hun impact. In deze vervolgopleiding staan deelnemers stil bij kernvragen als: Hoe word ik een effectieve adviseur en innovator in het netwerk en in de school? Hoe vergroot ik mijn persoonlijke invloed?

Reactie van een oud-deelnemer over de verdiepingsopleiding: “Ik wilde uit mijn routines en mijn comfortzone komen. Als ondersteuningscoördinator had ik behoefte aan nieuwe prikkels. Door deze opleiding heb ik nu meer inhoud in mijn professionele bagage. Ook op persoonlijk vlak vind ik dat ik gegroeid ben en meer zelfvertrouwen heb als veranderaar bij vernieuwingen.”

Informatie verdiepingsopleiding