Normal_sfeerbeeld_bestuurskamer

Mislukte fusiegesprekken. Rode kaarten van de Inspectie. Een verslechterende financiële positie. In ‘Verhalen uit de bestuurskamer’ beschrijft Hilde Adriaenssens situaties en dilemma's die gebaseerd zijn op de dagelijkse adviespraktijk. 

 

Als adviseur en (organisatie)coach houdt Hilde Adriaenssens zich in het onderwijs bezig met vraagstukken rond leiderschap, organisatieontwikkeling en cultuurverandering. De verhalen en de gebeurtenissen die ze schrijft zijn fictief maar wel gebaseerd op de dagelijkse adviespraktijk en opgehaald uit gesprekken met verschillende bestuurders, rectoren en directeuren. Bedoeld als inspiratie en als prikkels voor reflectie.

In deze reeks nodigt Hilde experts uit als gast te reageren en met een advies te komen aan de hoofdpersoon in het verhaal. Ook zélf laat ze haar licht schijnen over de case. Er is lang niet altijd één oplossing. Kijken naar vraagstukken en dilemma’s vanuit verschillende perspectieven en verschillende domeinen is waardevol om houvast te vinden in complexe situaties en antwoorden te ontwikkelen bij ‘wicked problems’.  

Op de website kunt u de eerste aflevering downloaden: https://www.kpcgroep.nl/publicaties/artikelen/verhalen-uit-de-bestuurskamer/