Normal_rob_mataheru

Rob Mataheru is één van de deelnemers aan de lopende opleiding intern onderwijsadviseur die vóór de zomervakantie van start ging. Waarom schreef hij zich in? 

 

De opleiding intern onderwijsadviseur is een coproductie van KPC Groep en Ton Bruining Onderwijsimpuls. Vanwege de grote belangstelling is er een extra editie van deze opleiding. Rob Mataheru  is één van de deelnemers aan de lopende opleiding intern onderwijsadviseur die vóór de zomervakantie van start ging.

Rob is beleidsadviseur bij de Stichting Andreas College voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Katwijk. Onder deze stichting vallen de scholen Limes Praktijkonderwijs, Vakcollege Rijnmond en Pieter Groen.

Rob: “Eerder was ik adjunct-directeur HAVO op Pieter Groen, een functie in de lijnorganisatie. Ik richt me als beleidsadviseur vooral op projecten op het terrein van kwaliteitszorg en innovatie, adviseer de bestuurder over te maken strategische keuzes en over de samenhang tussen scholen en bestuur en de regionale positionering. Waarom ik me inschreef? Ik merkte dat ik veel know-how heb maar dat ik tools nodig had in de rol van beleidsadviseur. Je zit in een andere positie en hebt een heel breed speelveld.”

“Die instrumenten krijg je in deze opleiding aangereikt. Je gaat aan de slag met eigen casuïstiek en leert anders te kijken naar vraagstellingen en deze klein en hanteerbaar te maken. De opleider Ton Bruining heeft veel kennis en ervaring met beleidsadvisering. Ik kende Ton al vanuit het 10-14 project dat we binnen onze Stichting hebben opgezet. Prettig is dat de deelnemers aan deze opleiding met elkaar een gemêleerd gezelschap vormen maar wel dezelfde ambitie delen: jezelf verrijken en je impact vergroten. Ton biedt de ruimte om met elkaar aan de slag te gaan en een leergemeenschap te vormen. Het is halen en brengen. Je spiegelt je aan elkaar en je leert ook van de vraagstukken die anderen inbrengen. Het is meerdimensionaal. Iedere bijeenkomst levert nieuwe inzichten en praktische handvatten op merk ik door de kennis, de instrumenten en de documenten die je aangereikt krijgt.”

Meer informatie/inschrijven