Normal_rosa_smit

De opleiding intern onderwijsadviseur van KPC Groep trekt onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren. Ook uit het primair onderwijs. Zoals Rosa Smit-Brouwer. Ze neemt deel aan het lopende programma.

 

Via een oud-collega werd Rosa getipt over dit opleidingsprogramma van KPC Groep. “In 2016 heb ik de master leren en innoveren afgerond. Ik was op zoek naar een opleiding die hierop voortborduurt. Mijn drijfveer is het onderwijs te verbeteren. Teacher leader is een rol die je niet alleen wordt toebedeeld, maar die je ook moet pakken. Deze opleiding helpt mij om beter in positie te komen."

"Wat ik in deze opleiding onder meer heb geleerd is dat je de juiste vragen moet stellen en niet moet stoppen als je halve antwoorden krijgt. Wat je vaak ziet is dat je bij een vage opdrachtomschrijving veel zelf gaat invullen. Ik had als ik naar mezelf kijk vroeger de neiging om alleen maar harder te gaan werken.”

Organisatiecontext

In het programma is veel ruimte om eigen leervragen in te brengen, vertelt Rosa. Ze geeft een voorbeeld. “Een leervraag van mij is: wat doe je als je vermoedt dat het probleem dat wordt ingebracht niet het echte probleem is? Je krijgt van opleider Ton Bruining handvatten om beter naar de organisatiecontext te leren kijken en minder vanuit je eigen subjectieve aannames.”

Teacher leaders

“Voor teacher leaders is deze opleiding een aanrader. Als je het onderwijs wilt verbeteren moet je ook je eigen vuurtje brandend houden. Deze opleiding gaf mij de impuls die ik nodig had. We hebben een gemêleerde groep met onder meer IB-ers, directeuren en mensen van stafbureaus. Je leert veel van elkaars casussen en dilemma’s, inspireert elkaar en deelt met elkaar ook literatuursuggesties.”

 

In september start een nieuwe editie van de opleiding Intern Onderwijsadviseur. Klik hier voor informatie, download de brochure of meld je aan voor de gratis online informatiebijeenkomst