Normal_afbeelding_2024-08-27_093240646

Robin de Laat (21), student hotel management aan EuroCollege Amsterdam, beleefde de meest bijzondere avonturen tijdens haar zomerstage in de magische wereld van Disney World, Florida. “Geen vakken vullen in Albert Heijn, maar een zomer lang stage lopen in Amerika,” vertelt Robin enthousiast. “Het was één groot feest daar, echt een totaal andere wereld.”

Als student bij EuroCollege kreeg Robin de unieke kans om drie maanden lang achter de schermen van Disney te werken, een ervaring die door haar opleiding mogelijk werd gemaakt. Robin: “Het is geweldig hoe EuroCollege zulke kansen biedt. Dankzij de praktijkgerichte aanpak van mijn opleiding kon ik deze ervaring opdoen en werken in een omgeving die anders onbereikbaar zou zijn.”

Al snel ontdekt De Laat dat er veel meer bij komt kijken

Robin twijfelde geen moment toen ze via haar opleiding aan EuroCollege deze unieke kans kreeg. “Als klein meisje ging ik regelmatig met mijn moeder naar Disneyland Parijs. Ik vroeg me altijd af wat er achter de schermen gebeurde,” herinnert ze zich. “En voordat ik het wist, vertrok ik met tien andere studenten naar het warme Florida. We verbleven met vijfduizend anderen op een van de grote campussen.”

“Dankzij EuroCollege kon ik niet alleen de magie van Disney ervaren, maar leerde ik ook hoe zo’n groot park operationeel wordt gerund. De praktijkervaringen die ik hier heb opgedaan, sluiten perfect aan bij de opleiding en de focus op succes die EuroCollege biedt.”

Magie Verdwijnt

Robin kreeg de kans om een kijkje achter de schermen te nemen van het Magic Kingdom, het grootste park van Amerika. “Er loopt een heel gangenstelsel onder het park,” onthult ze. “Daar zag ik dingen die ik liever niet had gezien, zoals Ariël in een joggingbroek met een frietje. Dat haalde de magie van vroeger wel een beetje weg.”

Maar Robin blijft nuchter: “Het zijn uiteindelijk allemaal gewone mensen, net zoals wij. Deze ervaring heeft me niet alleen geleerd om de magie van Disney vanuit een ander perspectief te zien, maar ook om te waarderen hoe hard er gewerkt wordt om die magie in stand te houden.”

Robin sluit af: “Dankzij EuroCollege heb ik een onvergetelijke ervaring opgedaan die me niet alleen voorbereidt op mijn toekomstige carrière, maar me ook de kans heeft gegeven om deel uit te maken van een totaal andere wereld.”

 

Meer weten over EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!