Normal_afbeelding_2024-07-16_154145981

Bij EuroCollege draait alles om het begeleiden van studenten naar succes en persoonlijke groei. We bieden een omgeving waar ambitie en doorzettingsvermogen centraal staan. In dit artikel deelt een trotse moeder haar ervaringen over de transformatie van haar zoon, Robin Stevens, tijdens zijn driejarige opleiding bij ons.

De afgelopen drie jaar zijn werkelijk voorbij gevlogen. Wat begon als een spannende kennismaking met EuroCollege Hogeschool in Groningen, heeft zich ontpopt tot een periode van immense groei en persoonlijke ontwikkeling voor mijn zoon Robin Stevens.

Ik herinner me nog goed het eerste kennismakingsgesprek met directeur Edu van de Walle. Met gefronste wenkbrauwen verliet Robin het gesprek met de opdracht om “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill te lezen. Dit boek, vol serieuze mindsetstof, was bedoeld om te testen of hij werkelijk gemotiveerd was om een internationale businessopleiding te volgen en bereid was de principes van volharding en mindset in zich op te nemen. Voor iemand die ooit het lezen van de boeken van Geronimo Stilton al een uitdaging vond, was dit een enorme stap.

Toen we na twee weken teruggingen voor een vervolggesprek, werd duidelijk dat hij het boek slechts half had gelezen. Met kromme tenen en het boek opnieuw op zijn schoot, kreeg hij nog één kans om het volledig te lezen. En die kans pakte hij met beide handen aan, want één ding wist hij zeker: hij wilde heel graag deze opleiding volgen.

Langzaamaan koos hij niet meer voor de makkelijke weg. Dankzij de gemotiveerde docenten uit het bedrijfsleven, en hun focus op mindset, doorzettingsvermogen, structuur en veerkracht, maakte hij een enorme persoonlijke groei door. Van uitdagende projecten tot voorzitterschap van een startup, van presentaties tot netwerken en leerzame opdrachten tijdens zijn internationale stages in Barcelona en Bangkok, elk moment droeg bij aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling.

Van een jongen die nooit een boek las, is hij nu een jongvolwassene die regelmatig boeken verslindt over ondernemerschap, mindset, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Deze drie jaar aan EuroCollege Hogeschool hebben hem gevormd en voorbereid op de toekomst! Met als kers op de taart een mooi interview in het magazine van de Rabobank rubriek “Ik blik terug”.

Wilt u ook uw kind verder zien ontwikkelen? Kom dan langs voor een open dag of een adviesgesprek