Normal_d2

Steeds meer Europese landen zetten in op de digitalisatie van het onderwijs. Allerlei soorten onderwijsinstellingen zijn namelijk van mening dat zij digitaal moeten transformeren om toekomstige groei mogelijk te maken. Dat gaat overigens niet enkel op voor de Benelux of EMEA; ook het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zien in toenemende mate het belang van onderwijstechnologie in. Volgens recente cijfers heeft Nederland hierin zelfs een koppositie weten te bemachtigen.  

Toch blijft het vaak gissen wat de precieze opvattingen per land of regio zijn. Reden temeer voor leertechnologiebedrijf D2L om een aantal vragen te stellen aan medewerkers uit het hoger onderwijs. Met respondenten uit markten als Zuid-Amerika, de Benelux, Zuid-Afrika en APAC ontdekten zij verrassende inzichten over de actuele status van onderwijsdigitalisatie. 

De digitale transformatie in het onderwijs omarmen 

Alle delen van de wereld stellen zich zeer positief op ten opzichte van onderwijstechnologie. Gedreven door de pandemie hebben zij nieuwe vormen van onderwijs omarmd. Onbewust wisten zij op deze manier de lesstof een stuk toegankelijker te maken voor hun studenten. Dit is één van de drijvers achter de optimistische visie vanuit het onderwijs. 

Maar welke resultaten proberen onderwijsinstellingen te behalen met behulp van de technologie die zij tegenwoordig benutten? En hoe implementeren zij de verschillende tools die voortkomen uit hun strategie om verder te digitaliseren? Deze vragen kunnen onderwijsinstellingen in Nederland helpen om hun digitale onderwijs te optimaliseren. En daarmee behouden zij tegelijkertijd de eerdergenoemde koploperspositie. 

Toegegeven: het navigeren door een digitale transformatie – zeker in het onderwijs – kan enorm uitdagend zijn. Daarom heeft D2L alle belangrijke bevindingen en learnings vanuit de enquête gebundeld in een praktisch e-book. Ontdek via deze pagina meer over de opvallende lessen en data uit de EMEA-regio die terugkomen uit het onderzoek. 

“We werken hard om meer mensen boeiende leerervaringen te bieden, die hen inspireren om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hielden. Met behulp van dit e-book is het mogelijk om de volgende stap te zetten in digitalisatie”, zei Stewart Watts, VP EMEA bij D2L. 

Nieuwe uitstraling, dezelfde missie  

Omdat niemand ooit de wereld heeft veranderd door hetzelfde te blijven, blijft D2L continu innoveren. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe visuele merkidentiteit en -merkverhaal gelanceerd, geïnspireerd door de mensen die ze ondersteunen en het grenzeloze potentieel van studenten van over de hele wereld. 

Dit onderstreept D2L's jarenlange toewijding om de manier waarop we leren te transformeren. Hierbij ligt – in lijn met de trends binnen het onderwijs – een sterkere focus op gepersonaliseerd leren, strategische partnerschappen en menselijk potentieel.  

De leerplatformen, contentervaringen met impact en ondersteuning op maat van D2L zijn alles wat nodig is om lesgeven en leren zowel online als offline te transformeren. Ontdek hier meer over de leerplatformen van D2L, want nu is hét moment om verder te investeren in de (online) leerervaring.