Normal_leerlingenvervoer

Kinderen in Duiven op het speciaal onderwijs kunnen straks nog steeds een busje verwachten die hen ’s ochtends op komt halen. Andere kinderen die leerlingenvervoer gebruiken, moeten in de toekomst bij centrale opstapplaatsen staan om opgehaald te kunnen worden. De laatste groep omvat leerlingen met lichte leer- of gedragsproblemen op het speciaal basisonderwijs, kinderen die om religieuze redenen naar een school buiten hun woonplaats gaan of kinderen die naar een taalschool gaan. Dit heeft de gemeenteraad besloten, meldt de Gelderlander.

De gemeente Duiven wilde in 2021 ook al opstapplaatsen invoeren, maar vanwege klagende ouders ging dit niet door. In het nabijgelegen Westervoort kwamen wel opstapplaatsen en daar hebben kinderen en ouders inmiddels positieve ervaringen opgedaan. Zo bevorderen de opstapplaatsen zelfstandigheid, zitten ze minder lang in een taxibus en is de ervaren veiligheid toegenomen.

Ernstige beperkingen

Volgens schooljaren komen in Duiven ook zulke opstapplaatsen, behalve voor kinderen met ernstige lichamelijke beperkingen of gedragsproblemen die naar het speciaal onderwijs gaan.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky