Normal_tbb_artikel_2640x-75

Maryke Visser is Manager Opleidingen Techniek & Technologie bij MBO College Almere / ROC van Flevoland. Al jaren maakt haar afdeling Communicatie gebruik van de beelden in de TechniekBeeldbank. Reden te meer om Maryke als warme ambassadeur eens te vragen naar haar ervaringen met de beeldbank.

Hoe belangrijk is juiste beeldvorming over techniek voor MBO College Almere?
Dat is voor ons héél belangrijk. Juiste beeldvorming is bepalend voor de aanwas van nieuwe leerlingen. En die beeldvorming begint al in het basisonderwijs. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het in uniformiteit gebeurt. Onze leerlingenaantallen groeien gestaag. Dat is mede te danken aan het positieve beeld dat jongeren hebben over techniek en de kansen die het hen biedt.

Hoe is de verhouding jongens en meiden op jullie opleidingen?
We hebben veel meer jongens dan meiden. Daarom is het belangrijk om met behulp van aansprekend beeld ook meiden te interesseren. Dit deden we bijvoorbeeld onlangs in de campagne HighTech 4 Girls. Een evenement om meiden kennis te laten maken met techniek en ict. Het wordt speciaal georganiseerd voor meiden van het vmbo en havo, hun zusjes, moeders en vrouwelijke docenten. MBO College Almere wil met dit evenement laten zien dat techniek en ict ook voor meiden heel leuk en uitdagend is. In de communicatie rond deze campagne konden we beelden met meiden uit de TechniekBeeldbank goed gebruiken.

TechniekBeeldbank

Wat is de belangrijkste reden om de TechniekBeeldbank te gebruiken?
Voor ons is het dé ingang naar mooie professionele foto’s die techniek in al zijn facetten laat zien. De beelden geven een breed beeld van techniek. Wij gebruiken de beelden voor alle soorten promotiematerialen als flyers, boekjes, posters en brochures. Een fotoserie die we veel gebruiken is de jonge vrolijke mannen in witte pakken met windmolens op de achtergrond. Mijn persoonlijke favoriet.

Heb je wensen ten aanzien van nieuwe fotografie?
We hebben vooral behoefte aan beelden van moderne techniek om daarmee een zo breed mogelijke doelgroep aan te spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beelden met 3D-printers, programmeren, robots, industriële robots, et cetera.

Tot slot, waarom zouden andere scholen de TechniekBeeldbank (vaker) moeten gebruiken?
Omdat het zeer professionele en kwalitatieve foto’s zijn. Maar misschien nog belangrijker. Juiste beeldvorming over techniek is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. De TechniekBeeldbank, maar ook andere initiatieven die positieve beeldvorming over techniek bevorderen, moet je wat mij betreft gebruiken en altijd ondersteunen.


(Dit artikel wordt aangeboden door TechniekTalent)