Gebouw islamitische basisschool Den Haag stuk kleiner dan afgesproken

Islamitische basisschool Yunus Emre krijgt een nieuw schoolgebouw. Dit is afgesproken met de gemeente Den Haag. Maar waar er eerder 3.500 vierkante meter gebouwd mocht worden, is nu niet meer dan 2.100 vierkante meter bouw toegestaan. De lokale partij van DENK is ‘verbijsterd’ over dit besluit, vooral omdat de school al heeft moeten vechten voor haar bestaansrecht. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Volgens de gemeente Den Haag is naar een locatie gezocht die ‘binnen de ruimtelijke eisen’ valt en is daarbij ook contact geweest met het schoolbestuur. Maar Yunus Emre zegt hier helemaal niet van op de hoogte te zijn geweest. Fractievoorzitter Adeel Mahmood van DENK trekt aan de bel en vindt het een opvallend besluit van de gemeente, waarmee de school jarenlang heeft gestreden om überhaupt een plek te krijgen in het onderwijssysteem.

Anticiperen op groei

“In Zuidwest is genoeg ruimte. Dit gebouw wordt daar neergezet voor vijftig à zestig jaar. Je moet dus nu al anticiperen op de groei van scholen, anders moet je daar over een paar jaar een gebouw naast gaan zetten”, aldus Mahmood. Ook GroenLinks heeft zo haar twijfels bij het besluit van het gemeentebestuur en vraagt zich af hoe de beslissing voor een kleiner schoolgebouw zich verhoudt tot het belang van voldoende scholen en vierkante meters, zoals is vastgelegd in de visie voor Zuidwest.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky