Normal_european-monetary-union-coins-and-banknotes-one-2023-11-27-04-50-23-utc

De gemeente Veenendaal heeft besloten om het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) alsnog te compenseren voor de huur van gymzalen. Het CLV ontvangt 90.000 euro voor de afgelopen periode waarin de betaling achterwege bleef en 150.000 euro voor de komende jaren. Dit meldt het AD.

Het CLV is een grote middelbare school in Veenendaal met meer dan 2.000 leerlingen. Na een uitgebreide verbouwing en nieuwbouw in 2020 was het afgesproken dat de leerlingen gebruik zouden maken van de sporthal van SKF aan de Wageningselaan voor hun gymlessen.

Betalingsachterstand en inhaalslag

De gemeente zou financieel bijdragen aan de huurkosten van de sporthal, maar deze betalingen zijn jarenlang niet verricht. Wethouder Dylan Lochtenberg heeft aangegeven dat dit nu wordt rechtgezet na overleg met de school. De school ontvangt met terugwerkende kracht 90.000 euro. Daarnaast zal de gemeente vanaf dit jaar tot en met 2026 jaarlijks 50.000 euro bijdragen.

Plannen voor een tweede sporthal

Er zijn al jaren plannen om een tweede sporthal te bouwen bij SKF, wat zowel de sportclub als de school ten goede zou komen. Deze plannen liggen momenteel stil. Lochtenberg heeft aangekondigd dat later dit jaar een besluit zal worden genomen. De nieuwe sporthal zou rond 2027 gereed moeten zijn, en daarom wordt voorlopig tot en met 2026 geld gereserveerd voor de gymlessen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer