Normal_pexels-pavel-danilyuk-6754163

Op de eerste dag van de zomervakantie heropende de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Urk haar deuren voor een speciale bijeenkomst, naar aanleiding van een tragisch ongeval waarbij een 15-jarige leerling om het leven kwam. Dit gebeurde afgelopen zaterdag bij een tractorongeluk in Nagele. De school bood ruimte voor leerlingen en docenten om samen te komen in de aula, waar ze konden praten, bidden, en uit de Bijbel lezen. Dit meldt Omroep Flevoland.

Persoonlijke gesprekken waren ook mogelijk, volgens locatiemanager Wim van Gent, die aangaf diep geschokt te zijn door het overlijden van de jongen, die hij beschreef als een 'fijne en betrokken leerling'.

Het ongeluk vond plaats rond 22:30 uur in het buitengebied van Nagele, waarbij de tractor gedeeltelijk in het water terechtkwam. De 15-jarige bestuurder overleed ter plaatse. Een zesjarige jongen uit de Noordoostpolder, die als bijrijder fungeerde, raakte ernstig gewond maar is inmiddels thuis en maakt het goed. Een tweede bijrijder, een 11-jarige, bleef ongedeerd. De politie behandelt het incident als een eenzijdig ongeval op eigen terrein en heeft nog niemand aangehouden. Momenteel loopt er een onderzoek naar de exacte toedracht van het tragische voorval.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer