Nog een leerling en mentor besmet op Nijmeegse school

Een tweede leerling en een mentorleraar van de SSgN in Nijmegen blijken besmet met het coronavirus. De school ging begin deze week dicht omdat een leerlinge een positieve testuitslag had. De sluiting bleek later gebaseerd op een onjuist advies van het ministerie maar de rector is nu toch blij met het besluit. Dit meldt de NOS.

Van het ministerie kreeg de school te horen dat alle docenten die met de besmette leerlinge contact hadden gehad in quarantaine moesten. De school besloot daarop zelf om de rest van de week de deuren te sluiten. Later sprak de GGD dit advies tegen en stelde dat alleen nauwe contacten in quarantaine moeten, klasgenoten en docenten vallen daaronder. Volgens de GGD is de sluiting dan ook een onnodig rigoreuze maatregel.

Maar de rector is nu toch blij met het eigen initiatief. Ook veel ouders reageren positief, zegt hij. De nieuwe besmettingen zijn vastgesteld bij een klasgenoot van de eerste besmette leerling en bij de mentor van de klas. Beide leerlingen en de docent hebben slechts milde klachten, aldus de rector.

Nog zes andere leerlingen hebben zich laten testen. De school hoopt dat de uitslagen vrijdag binnen zijn, zodat de directie kan beslissen of de school volgende week weer open kan. De kans bestaat dat de school langer dicht blijft.

Door: Nationale Onderwijsgids