Normal_smartphone_telefoon_instagram_social_media

De man die online een video deelde waarin het Mondial College in Nijmegen wordt gedreigd met een vuurwapen deed dit als grap om meer volgers op Instagram te krijgen. Dit meldt de rector van de school na een gesprek met de politie. De 20-jarige man uit Beverwijk werd maandag opgepakt maar is inmiddels weer vrijgelaten. Wel blijft hij verdachte in de zaak. Dit meldt Omroep Gelderland.

Op de video was te zien hoe een AK-47 werd doorgeladen terwijl de tekst ‘Ga morgen niet naar het mondial college’ onder in beeld verscheen. Omdat vrij snel duidelijk was dat er geen sprake was van een echte dreiging, gingen de lessen op de twee middelbare schoollocaties in Nijmegen door, op advies van de politie.

De man had na de dreigvideo een tweede boodschap geplaatst waarin hij vertelde dat de video “oud en fake” is en hij zijn excuses maakte voor het delen van de video. De dreigvideo werd toen echter al flink gedeeld op Facebook en Instagram en zorgde voor veel ongerustheid op de school. Docenten zullen de komende dagen het incident bespreken in de klas wanneer leerlingen daar behoefte aan hebben. De school overweegt aangifte te doen tegen de man. Het OM doet voorlopig geen verdere mededelingen over de zaak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids