Logo_logo-new

Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA) is een cultuurhuis dat een openbare bibliotheek, archief en museum huisvest. CODA biedt een uitgebreid educatief programma. Voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs is CODA een inspirerende plek voor een schoolreisje op het gebied van kunst of geschiedenis. 

In het museum is met name moderne kunst te vinden. De nadruk van de tentoongestelde items ligt daarbij op papier en sieraden. Het museum heeft ook een educatief gedeelte. Zo kunnen kinderen een bezoekje brengen aan een kindertentoonstelling die gekoppeld is aan een bepaald jeugdboek of kunnen leerlingen de handen uit de mouwen steken in het kinderatelier. Alles wat de kinderen in de tentoonstelling gezien of ervaren hebben, kan als inspiratie dienen voor de werken die ze zelf vervaardigen in het atelier. 

Wanneer een klas uit het voortgezet onderwijs een bezoek aan CODA brengt kan dit ook gecombineerd worden met een fotoworkshop. Fotograaf Niek Michel verzorgt de workshop. 

De prijs van een schoolreisje naar CODA hangt af van het programma. CODA Museum is gratis voor kinderen tot 16. Klik hier voor meer informatie. 

(Dit is een advertorial)