ECHO Awards Diversiteit en Inclusie uitgereikt aan excellente studenten

Minister Dijkgraaf (OCW) heeft op dinsdag 6 december de winnaars van de ECHO Awards bekend gemaakt. Studenten Khalid El Haji, Parwana Rezai, Naznin Musa en Dina Bousbaa mochten deze prijs voor excellente, niet-westerse talenten in ontvangst nemen. De vier winnaars mogen een volledig verzorgde Summercourse volgen aan UCLA in de Verenigde Staten. Dat meldt de Rijksoverheid. 

De ECHO Award is een initiatief van ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, en beleefde dit jaar haar 22ste editie. ECHO Award biedt een platform aan studenten met een niet-westerse achtergrond die een  bijdrage proberen te leveren aan een meer inclusieve samenleving.

Opbouwende kritiek formuleren 

Dit jaar werden 35 kandidaten voorgedragen door hogescholen en universiteit in heel Nederland. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven selecteerde 15 finalisten. Vier van hen werden tot winnaars uitgeroepen. Zij onderscheiden zich vanwege hun vernieuwing in denken en doen, organiserend vermogen, bijdrage aan maatschappelijke impact en hun rol als ‘critical friend’. Dit houdt in dat de student opbouwende kritiek weet te formuleren over kwesties die zijn gerelateerd aan uitsluiting en ook meedenkt over constructieve oplossingen.

Juryrapport 

Klik hier om het volledige juryrapport te bekijken en te zien wie de juryleden zijn.

Door: Nationale Onderwijsgids