Normal_boy_likes_vegetables
De leerlingen van groep 7/8 van basisschool Eben Haëzer Benschop gaan als eerste in de gemeente Lopik aan de slag met de praktijklessen van de Smaaklessenkist van BuitenWijs. Door te proeven, horen, ruiken, voelen en kijken, ontdekken de kinderen hun dagelijkse eten. De Plus Supermarkt van Carlo en Bettina Willemsen in Benschop sponsort deze les. De kinderen en meester Joram Visee krijgen het gratis pakket levensmiddelen op hun school op 3 februari om 09:00 uur, zodat ze daarna aan de slag kunnen. Ook wethouder Van Everdingen van de gemeente Lopik zal deze les bijwonen.
Smaaklessen
Vragen die de kinderen in de lessen gaan beantwoorden zijn onder andere: Wie durft exotische soorten fruit en groente te proeven? Hoeveel suikerklontjes zitten er in een blikje cola? Hoe zit het met eten en bewegen? Wat is biologisch eten? Wat eet ik eigenlijk op een dag? Wat is biologische landbouw en hoe maak ik een gezonde snack? In groep 7 ontdekken leerlingen met Smaaklessen hoe de zintuigen je smaak bepalen. In groep 8 leren ze meer over de herkomst van eten en de Schijf van Vijf.  Het lesprogramma Smaaklessen is ontwikkeld door Wageningen University en Stichting Voedingscentrum Nederland.
 
Meestal hebben scholen geen budget om de benodigde levensmiddelen voor de Smaaklessen te kopen. BuitenWijs is in overleg getreden met de Plus Supermarkten in de BuitenWijs gemeenten. Plus Willemsen in Benschop en Plus Schimmel in IJsselstein ondersteunen de Smaakleskisten van BuitenWijs van harte.
 
BuitenWijs
De gemeente Lopik laat de natuur- en milieueducatie uitvoeren door het samenwerkingsverband BuitenWijs. BuitenWijs heeft een breed aanbod van allerlei activiteiten zoals leskisten, materiaalzendingen en buitenlessen en werkt ook voor de gemeente IJsselstein, Nieuwegein en Houten.
 
Meer informatie
Wilt u meer weten over de Smaaklessen van BuitenWijs dan kunt u contact opnemen met Kees van Wegen op maandag, dinsdag en woensdag: 030 – 603 46 72 of buitenwijs@nieuwegein.nl