Logo_logo_nationale_onderwijsweek

Op 29 september gaat de Nationale Onderwijsweek van start in Nijmegen, de Nationale Onderwijsstad van 2017-2018. Het thema van de Nationale Onderwijsweek 2017 is ‘gelijke kansen’. Met een mooi gevuld programma voor studenten, leerlingen, ouders, docenten en belangstellenden, staat het onderwijs in Nijmegen en Nederland een week lang in de schijnwerpers. De aftrap vindt plaats met zo’n 5000 kinderen op vrijdag 29 september en op donderdag 5 oktober wordt de OnderwijsTopTalentPrijs uitgereikt.  Dit meldt Nationale Onderwijsweek.

Gemeente Nijmegen, Stichting Nationale Onderwijsweek (NOW) en Nijmeegse onderwijsinstellingen werken deze week samen om het thema ‘gelijke kansen in het onderwijs’ in de schijnwerpers te zetten. Nijmegen is niet voor niets gekozen tot Nationale Onderwijsstad 2017/2018. “Wij investeren in gelijke kansen in het onderwijs. De prioriteit ligt bij het bieden van ontwikkelingskansen voor het kind, want ieder talent telt”, aldus wethouder Onderwijs, Renske Helmer-Englebert.

In de Nationale Onderwijsweek 2017 is er het Huiskamerfestival ‘Ieder Talent Telt’, de inspiratiesessie ‘Wakker worden voor gelijke kansen’ met cabaretier Pieter Derks en NPO3-presentator Ajouad El Miloudi, premières van vier onderwijsfilms waaronder het drieluik ‘Gelijke kansen in het onderwijs’, een lezingenreeks met sprekers Ruud Veltenaar, Jan Bransen en Harold Bekkering, de verkiezing van de Nationale Onderwijsfilm 2017, de uitreiking van de OnderwijsTopTalentPrijs en een recordpoging bewegend leren met Jochem van Gelder. Met ingang van de Nationale Onderwijsweek is Nijmegen het gehele schooljaar Nationale Onderwijsstad.

Het volledige programma is te vinden op nationaleonderwijsweek.nl en is veelal vrij toegankelijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsweek