Logo_logo_roc_rijn_ijssel_arnhem

De partijen PvdA, Christenunie, GroenLinks en VVD van gemeente Arnhem willen weten waarom het een groeiend aantal leerlingen zonder diploma het ROC Rijn IJssel verlaat. Landelijk gezien neemt het aantal voortijdig schoolverlaters in het mbo juist af. De partijen willen van het college weten welke maatregelen genomen worden om de schooluitval tegen te houden. Eerder liet wethouder Ron König al weten met de school in gesprek te gaan. Dit melden  Omroep Gelderland en de Gelderlander.

Arnhem staat met 2,8 procent landelijk op de zevende plaats van gemeenten met de meeste voortijdig schoolverlaters (vsv). Het landelijk gemiddelde is 1,8 procent. Het hoge percentage vsv in Arnhem zou met name te wijten zijn aan het ROC Rijn IJssel. Op de school, met locaties in Arnhem, steeg het aantal schoolverlaters zonder diploma van 536 leerlingen in 2014 naar 559 leerlingen in 2015.

De PvdA, Christenunie, GroenLinks en VVD willen weten welke maatregelen de gemeente gaat nemen om het vsv-percentage terug te dringen. Ook willen de partijen weten of er in Anrhem specifieke projecten lopen die ingezet kunnen worden tegen schooluitval. Wethouder König heeft aangekondigd binnenkort met de school in gesprek te gaan. Hij wil weten wat de oorzaak is van de stijging. De school laat weten de stijging te betreuren maar zegt het volste vertrouwen te hebben in het eigen zorgbeleid. Zo werkt de school samen met de wijkteams.

© Nationale Onderwijsgids