Normal_pesten452

Op 29 maart is door wethouder Marije Eleveld van gemeente Ede, samen met het UWV in Ede, het startsein gegeven van een nieuwe meldlijn voor jongeren. Met WhatsUp kunnen jongeren die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt hun klacht via WhatsApp of sms doorgeven. De meldlijn is een initiatief van Meldpunt discriminatie en pesten. Dat meldt gemeente Ede.

De gemeente en het UWV zetten zich beide in om gelijke kansen op de arbeidsmarkt te bevorderen. Jongeren worden erop geattendeerd dat het melden van incidenten helpt om discriminatie en pesten bespreekbaar te maken en aan te pakken. De meldlijn wordt ook op de scholen in Ede ingezet. Jongeren die gediscrimineerd, gepest of buitengesloten worden, kunnen dit via WhatsUp melden en advies vragen.

De impact van deze incidenten wordt vaak onderschat. Het Meldpunt heeft jarenlange ervaring in de advisering bij pesten en discriminatie op het werk, in de wijk of op social media. Bemiddeling door het Meldpunt wordt steeds vaker ingezet. Met de komst van de nieuwe meldlijn in Ede hoopt de gemeente een bijdrage te leveren aan het bestrijden van discriminatie en pesten.

Meldpunt discriminatie en pesten voert voor de gemeente Ede de wettelijke taken uit die zijn vastgelegd in de Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen. Deze wet schrijft voor dat iedere gemeente een onafhankelijk laagdrempelig meldpunt heeft om discriminatie en pesten te melden. Inwoners en professionals kunnen gebruik maken van gratis bijstand en advies.

© Nationale Onderwijsgids