Normal_man__zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Hoewel het aantal Nederlanders met griep langzaam afneemt, zijn ziekenhuizen nog steeds niet helemaal uit de problemen. Vorige week maakte Ziekenhuis Gelderse Vallei bekend onvoldoende personeel beschikbaar te hebben op de drukke spoedeisende hulpafdeling, waardoor het op zoek is gegaan naar een noodoplossing. Het ziekenhuis vraagt studenten Social Work of Verpleegkundige van de Christelijke Hogeschool Ede om verpleegkundig werk uit te voeren. Dat meldt de Gelderlander.

“Ze doen wel verpleegkundig werk, maar vallen onder de verantwoordelijkheid van een verpleegkundige”, laat een woordvoerder weten. Dit betekent overigens dat ze geen verpleegkundige handelingen doen of zorgtaken mogen uitvoeren. Ze maken bijvoorbeeld de bedden schoon en worden ingezet als gastheer- of vrouw.

Niet alle studenten Social Work of Verpleegkunde komen in aanmerking voor deze unieke kans. De voorkeur gaat uit naar voormalig stagiaires die weten hoe het ziekenhuis te werk gaat. Het is de bedoeling om ongeveer tien studenten ter ondersteuning in te schakelen om zo de werkdruk op de SEH-verpleegkundigen de komende drie weken te verlagen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids