Normal_maurice_de_hond_tussen_leerlingen_van_de_ipad-school

Op maandag 22 februari brengt Maurice de Hond, opiniepeiler en ondernemer, een bezoek aan de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De Hond is uitgenodigd om met studenten van de tweedegraads lerarenopleiding Economie in gesprek te gaan over de nieuwe leeromgevingen en methodes die passen bij deze tijd. Dat meldt de HAN.

Volgens De Hond is het Nederlandse onderwijsstelsel te traditioneel en is er te weinig oog voor technologie en vernieuwende (digitale) leermethoden. De Hond vindt het van belang dat we aansluiting blijven behouden met de voortrazende technologische ontwikkelingen. Als Nederland een innovatieland wil blijven, moet er in zijn ogen wat veranderen. Op de iPad-scholen, waarvan hij mede-eigenaar is, vormt de tablet het hart van het leerproces. De kinderen leren ermee op school, maar ook thuis. Kinderen zijn vrijer om te leren over onderwerpen die niet in de klas worden behandeld en lestijden en vakanties zijn flexibel. Via speciale apps wordt de ontwikkeling van het leerproces bijgehouden.

Maurice de Hond is mede-initiatiefnemer van ‘Onderwijs voor Nieuwe Tijd’ (O4NT), beter bekend als de ‘iPad-school’. Naast zijn bekendheid als opiniepeiler, komt hij tegenwoordig regelmatig in het nieuws vanwege zijn uitspraken over zijn visie op de modernisering van het Nederlandse onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids