Normal_normal_studenten_computer_computerlab_online_digitaal

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en ROC A12 overwegen samen een nieuwe ict-opleiding te beginnen. De scholen onderzoeken eerst of er behoefte is aan een dergelijke opleiding onder bedrijven in de regio. Dit meldt de Gelderlander.

De CHE biedt nu geen specifieke ict-opleiding aan. De school denkt erover na om de bestaande studie Bedrijfskunde/Management, Economie en Recht (MER) uit te breiden met ict. Ook wil de school mogelijk met ROC A12 gaan samenwerken in een aanvullende opleiding voor mbo’ers. Na hun afstuderen zouden mbo’ers dan hun ict-kennis op hbo-niveau kunnen brengen.

De regio die beide scholen bedienen staat bekend als de FoodValley. Veel bedrijven hebben zich gespecialiseerd in kennis en (technologische) toepassingen op het gebied van voeding en landbouw. De hbo- en mbo-school willen nu weten of deze bedrijven behoefte hebben aan ict-technisch geschoold personeel.
Het onderzoek bij ongeveer 1600 lokale bedrijven wijst tot dusverre uit dat de regio vooral op zoek is naar ict’ers met een hbo-diploma. De definitieve cijfers worden over enkele weken bekend gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids