Logo_siza-logo-624x254

Vanaf september gaat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) samen met Siza leerwerkplaatsen opzetten in het nieuwe expertisecentrum autisme van de gehandicaptenzorgorganisatie. Het expertisecentrum voor autisme is sinds deze zomer gevestigd in de recente nieuwbouwlocatie van Siza in Velp. De officiële opening volgt in oktober. Dit meldt Siza.

Siza werkt in het nieuwe expertisecentrum samen met andere organisaties die ondersteuning bieden aan mensen met autisme, zoals het Dr. Leo Kannerhuis en de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW). In het centrum komt naast een woongedeelte voor cliënten een trainingshuis. Hier worden cliënten getraind in zelfredzaamheid opdat zij beter deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Het zijn niet alleen de bewoners die leren en trainen in het centrum. In de leerwerkplaatsen die Siza opzet samen met de hogeschool krijgen studenten de kans om in een praktijkomgeving te leren. De focus ligt daarbij op innovatie, verbinding en ontwikkeling van en met mensen met autisme. Ook zullen de studenten onderzoek doen naar autisme gericht op het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden die door medewerkers van Siza ingezet kunnen worden.

© Nationale Onderwijsgids