Oud-leerlingen van door mishandeling overleden docent starten doneeractie

Oud-leerlingen van de 73-jarige gepensioneerde docent uit Arnhem, die vorige week door een groepje jongeren is mishandeld met fatale gevolgen, zijn een doneeractie gestart. De voormalig docent was tot zijn pensioen leraar Economie en Groepsleider aan het Arentheem College in Velp. Dit melden De Telegraaf en ANP.

Zaterdag was in korte tijd al meer dan dertienhonderd euro ingezameld. De initiatiefnemers willen met een bloemenzee de oud-docent gedenken. Ze vinden dat dat het minste is wat ze kunnen doen, "wanneer zinloos geweld iemand uit het leven rukt, die nog vol in de bloei van zijn leven stond".

De politie heeft zondagavond opnieuw een minderjarige jongen uit Arnhem opgepakt wegens betrokkenheid bij de fatale mishandeling. Een van de andere verdachten, een minderjarige jongen uit Westervoort, is zondagavond op vrije voeten gesteld. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak. In totaal zitten nog zes verdachten vast, van wie er vijf minderjarig zijn. Drie van hen zijn vrijdag voorgeleid en blijven langer vastzitten. Twee verdachten krijgen maandag te horen of ze langer vast blijven zitten of niet. Later deze week wordt de laatste aangehouden verdachte voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De politie, die met 25 rechercheurs aan de zaak werkt, kan nog geen verdere informatie geven over de precieze toedracht van de mishandeling. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemde de mishandeling "afgrijselijk en monsterlijk".

Door: Nationale Onderwijsgids