Normal_juliette_maltha_nieuw

De meivakantie zit er weer op. Dat betekent dat we gaan toewerken naar de zomervakantie. De laatste fase is gestart en we hebben nog een paar weken te gaan voordat het schooljaar er weer op zit. De laatste fase is een erg hectische en spannende periode, want je zal in deze periode je laatste toetsweek hebben, afscheid moeten gaan nemen van je klasgenoten en docenten en wellicht wat last hebben van onzekerheden over het nieuwe schooljaar. In deze blog lees je hoe je het schooljaar positief kunt afsluiten.

Door Julliete Maltha

Laatste toetsweek

Nadat je het hele schooljaar hard hebt gewerkt, is er in de laatste schoolweken vaak nog één laatste toetsweek. In deze laatste toetsweek zul je nog even hard moeten knallen. Je krijgt nog een kans om je cijfers op te halen en het jaar goed af te sluiten met een goed rapport. Misschien lukt het je om voor deze laatste toetsweek goed op tijd te beginnen met leren. Maak van tevoren een overzicht van de stof die je moet leren en maak hierbij een passende planning. Als je je aan de planning houdt, zul je ongetwijfeld in de laatste toetsweek goede cijfers halen!
 
In dit filmpje laten wij zien hoe jij het beste een planning kunt maken:
 
 

Onzekerheden loslaten

In de laatste fase kan het ook zijn dat je je wat onzeker gaat voelen. Hoe gaat het volgend jaar zijn? Bij wie zit je volgend jaar in de klas? Welke docenten ga je krijgen? Het helpt om het hier samen met de klas en docenten over te hebben. Je zult ontdekken dat je niet de enige bent die met deze onzekerheden zit. Door erover te praten zul je vertrouwen krijgen in jezelf en weten dat het volgende schooljaar ook wel goed zal komen.
 

Achterstanden bijwerken

Wellicht heb je door deze speciale tijd wat achterstande opgelopen met je schoolwerk. Breng duidelijk in kaart welke vakken en onderwerpen niet goed gaan en kijk eens of bijvoorbeeld (online) bijles iets voor jou is. Of misschien heb je extra hulp nodig met het controleren van je huiswerk en een extra steuntje in de rug. Geen nood, wij helpen je graag! Bel ons eens (030-229 35 79) om erachter te komen hoe wij jou kunnen helpen of stel hier je vraag
 
© Nationale Onderwijsgids / Maltha Studiecoaching