Normal_juliette_maltha_nieuw

Met ruim 37 jaar ervaring op het gebied van studiecoaching en de ontwikkeling van educatieve producten biedt OnderwijsAdviesBureau Maltha een schoollicentie die volledig geïntegreerd kan worden binnen de schoolorganisatie. De licentie bestaat uit een volledig verzorgde opleiding tot Studievaardigheidstrainer voor één of meerdere docenten. Zij gaan aan de slag met een allesomvattend aanbod van acht hoofdtrainingen over alle leerjaren en niveaus.

Door Julliete Maltha

Hogere betrokkenheid, meer motivatie

Als directie en docenten is een ieder gebaat bij een rustige en stabiele organisatie, waarbij er optimaal gepresteerd wordt. De verzelfstandiging van de leerling met het tot zich nemen van kennis zal alleen maar in de toekomst toenemen.

De schoollicentie van OAB Maltha is gemakkelijk en snel te integreren, tevens ontlast het docenten door grip te krijgen en te behouden op studievaardigheden van alle leerlingen.

Door deze kennis zelf in huis te hebben, heeft de school complete vrijheid van handelen. Voor de schoolorganisatie betekent het een onderscheidende aanvulling om te bereiken dat leerlingen de verzelfstandiging binnen het onderwijs efficiënter aankunnen op alle niveaus. Voor de leerlingen betekent het een vertrouwd gezicht in de klas, leergerichte ondersteuning, meer betrokkenheid en motivatie.

Stappenplan integratie schoollicentie in de praktijk

  • Kennismakingsgesprek
  • Draagvlak creëren voor de schoollicentie binnen de schoolorganisatie
  • Een geschikte studievaardigheidstrainer(s) selecteren binnen de schoolorganisatie
  • Volledig verzorgde opleiding door OAB Maltha tot “studievaardigheidstrainer”
  • Schoollicentie(s) integreren in de schoolorganisatie
  • Selectie maken van passende studievaardigheidstrainingen (acht hoofdtrainingen)
  • Inplannen en organiseren van de groepstrainingen door uw eigen “studievaardigheidstrainer”
  • Data overzicht sturen naar het hoofdkantoor van OAB Maltha van de te geven trainingen, vervolgens worden deze digitaal opengesteld
  • Uitvoeren van alle groepstrainingen aan verschillende klassen
  • Leerrendement per trainingsgroep evalueren en resultaten communiceren binnen de gehele schoolorganisatie

Doorlopende leerlijn creëren omtrent studievaardigheden

Bent u nieuwsgierig naar de schoollicentie en opleiding tot studievaardigheidstrainer of kent u een collega die geïnteresseerd is? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij maken graag tijd vrij om langs te komen voor een persoonlijke toelichting: 06-21304643 of via e-mail: info@oabmaltha.nl t.a.v. van mw. Herma van Hienen, manager OAB Maltha.

© Nationale Onderwijsgids / Maltha Studiecoaching