Normal_juliette_maltha_nieuw

Een goede opleiding is nog nooit zo belangrijk geweest als anno 2019! De basis voor het goed kunnen volgen van een opleiding is de manier van leren. En dat is nog niet zo makkelijk...

Door Julliete Maltha

Hoe kun je het beste leren?

De basis ligt bij hoe te leren leren. Hoe leer ik het beste mijn huiswerk en onthoud ik dit? Hier begint het allemaal mee. Het leren leren zien wij dan ook als studievaardigheid. Die moet je onder de knie krijgen en hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het maken van een goede schoolplanning.

Zonder een goede planning, zal het leren ook niet goed gaan. Je komt in de knoei te zitten met andere vakken. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je moet samenvatten of mindmappen. Dus hoe pak je nu het beste een stuk tekst aan, hoe leer je dit het beste. Of wat is time management? Zoals je ziet zijn studievaardigheden essentieel bij het doorlopen van je schoolcarrière. Zodra de studievaardigheden onder de knie zijn kan je nog beter presteren!

Hoe kun je ze als ouder hiermee helpen?

Het vroegtijdig aanleren van studievaardigheden en studiemethodieken helpt ze nu en voor later en draagt bij aan een goede voorbereiding voor de toekomst.

Je kunt als ouder daar wel wat hulp bij gebruiken. Dat kan door bijvoorbeeld het inhuren van een Studie Nanny/Coach at Home. Je kinderen worden door afgestudeerde en speciaal opgeleide pedagogen thuis geholpen met het aanleren van studievaardigheden en studiemethodieken. Voor jou als ouder geeft dat rust aangezien de kinderen gewoon thuis zijn.

© Nationale Onderwijsgids / Maltha Studiecoaching