Normal_juliette_maltha_nieuw

De overgang van de basisschool naar de middelbare school brengt veel veranderingen met zich mee. Kinderen moeten vaak behoorlijk wennen aan de nieuwe school en alle vakken die ze hebben.

Door Julliete Maltha

Ze zijn weg uit hun vertrouwde omgeving, moeten nieuwe vrienden maken en hebben allemaal nieuwe docenten. Ze maken langere dagen en hebben ineens bergen met huiswerk, dat ze allemaal moeten inplannen. Niet alle kinderen weten zich even goed aan te passen aan al die veranderingen en hebben moeite om hun draai te vinden.
 
Effecten van de overgang
Leerlingen die moeite hebben met de overgang naar de middelbare school kunnen vaak niet goed meekomen. Vaak blijkt dat zij al snel een achterstand ontwikkelen, die erg lastig is in te halen. Dit kan erin resulteren dat zij blijven zitten. Ook kan het zijn dat de leerlingen gedragsproblemen ontwikkelen.

Wat is brugklastraining en hoe kan het helpen?
Om kinderen te helpen bij de ingrijpende veranderingen die de overstap naar de brugklas met zich meebrengt, is erbrugklastraining. Brugklastraining is speciaal ontwikkeld om brugklassers zo goed mogelijk te begeleiden tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. De leerlingen krijgen een vaste studiecoach, die hen leert hoe ze hun huiswerk in hun agenda moeten opschrijven, hoe ze hun huiswerk in kunnen plannen, en hoe ze moeten leren voor toetsen. Schriftelijke overhoringen en repetities worden door de leerling aan de studiecoach doorgegeven, waarna ze op een methodische en gestructureerde manier voorbereid worden. Ook worden er verschillende studiemethodes behandeld, zodat de leerlingen efficiënt ‘leren leren.’
 
Door brugklastraining kan worden voorkomen dat leerlingen een achterstand of studie problemen krijgen. Ze leren hoe ze effectief kunnen leren, waardoor ze meer tijd overhouden om leuke dingen te doen. Er wordt gestreefd naar het behalen van optimale prestaties, wat de stabiliteit en het zelfvertrouwen van de leerlingen zal bevorderen.
 
Brugklastraining bij Maltha Studiecoaching
Maltha Studiecoaching biedt dagelijks brugklasbegeleiding, waarbij de leerlingen een vaste studiecoach krijgen toegewezen. Maltha Studiecoaching heeft vestigingen in Utrecht, Zeist en Bilthoven en biedt daarnaast ook ‘Maltha insCool’ huiswerkbegeleiding op verschillende middelbare scholen. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie!