Normal_juliette_maltha_nieuw

De basisschool periode zit er bijna op, de zomervakantie komt eraan en een spannende tijd nadert na de vakantie. Een nieuwe school, nieuwe docenten en ook nog eens nieuwe vakken erbij.

Door Julliete Maltha

De brugklas op de middelbare school is een leuke nieuwe tijd! Maar niet iedereen kan meteen wennen en mee met de leerstof van de brugklas. Soms is dat extra steuntje in de rug wel handig…. Brugklasbegeleiding kan misschien een uitkomst bieden!
 
Wanneer heb je brugklasbegeleiding nodig
 
Elke grote overgang kan zorgen voor een wat moeilijke begin periode. En zo ook de overgang van de basisschool naar de middelbare school. De vakken die je krijgt zijn anders, docenten geven anders les en een nieuwe school  met nieuwe regels en verantwoordelijkheden / omgeving met andere vrienden. Het plannen van je huiswerk wordt op de middelbare school pas echt belangrijk en een goede start van de brugklas zorgt ervoor dat je goed mee kan komen met de lessen. Brugklasbegeleiding is er om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun jaar als brugger.
 
Wat is brugklasbegeleiding op Maltha Studiecoaching
 
De brugklasbegeleiding is een vorm van huiswerkbegeleiding speciaal voor de brugger. Het doel van onze brugklasbegeleiding  is dat de leerling in een later stadium geen studieproblemen krijgt. Bij de brugklasbegeleiding op Maltha Studiecoaching wordt de nadruk gelegd op o.a. de volgende punten:
 
- Het aanleren van studievaardigheden, studiegewoonten en studiemethodieken
- Een effectieve  planning maken van je huiswerk 
- Hoe bereid ik mijn huiswerk goed voor en herhaal ik de stof   
- Hoe studeer ik effectief
 
Door de preventieve opbouw van de brugklasbegeleiding kan het optimale niveau van de leerling bereikt worden. Dit geeft de leerling stabiliteit.  Op Maltha Studiecoaching wordt geleerd om zo effectief mogelijk te studeren, want op deze manier hou je ook tijd over voor leuke dingen en ontspanning, niet geheel onbelangrijk. Op deze manier ontwikkelt de leerling een optimale studieattitude en staat er een mooie schoolcarrière te wachten!
Zit uw kind op brugklasbegeleiding? En wat is uw ervaring hiermee? Deel uw reactie hieronder!