Logo_vnl18-0011_key-visual_campagne_4vuurwerkveilig_nog2__002_

De jaarwisseling is een feestje! Een feestje dat we met elkaar willen vieren, maar wel op een veilige en verantwoorde manier. Want hoe mooi en feestelijk vuurwerk is, er gebeuren jaarlijks ook veel ongevallen mee. Gelukkig zijn veel van deze ongevallen te voorkomen met de juiste informatie, bewustwording van de risico’s van vuurwerk en het tonen van verantwoordelijk gedrag.

Het is belangrijk om leerlingen dit al vroeg mee te geven, zodat zij goed voorbereid zijn als zij zelf met vuurwerk te maken krijgen of aan de slag gaan. Daarom is het gratis lespakket 4vuurwerkveilig ontwikkeld. Dit is hét lespakket voor basisscholen dat leerlingen van groep 7 en 8 op een leuke en effectieve manier bewust maakt van de gevaren van vuurwerk en veilig gedrag stimuleert. 

Over het lespakket

Het lespakket bestaat uit een aantal digitale lesmaterialen die de leraar naar eigen inzicht in de klas kan behandelen. De leraar kan de materialen verspreiden over één of meerdere lessen, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden. Het lespakket bestaat uit:

  • Vuurwerkpresentatie met voice-over die afgespeeld kan worden in de klas;
  • Een presentatie over vuurwerk die de leraar zelf kan geven;
  • Een interactieve quiz;
  • Testjes waarmee leerlingen ervaren wat de gevolgen kunnen zijn van vuurwerkletsel;
  • Promotiematerialen om de rest van de school en ouders te informeren over dit thema.

Waarom 4vuurwerkveilig?

Omdat het 4vuurwerkveilig lespakket werkt. Uit een effectonderzoek blijkt dat de vuurwerklessen zorgen voor gedragsverandering. Kinderen zijn door de lessen en quiz vaker een vuurwerklont gaan gebruiken en vuurwerkbrillen gaan dragen. En dit is belangrijk om vuurwerkletsel te voorkomen.

In jouw klas aan de slag met 4vuurwerkveilig? Meld je aan en bestel het digitale lespakket gratis. Ga naar www.4vuurwerkveilig.nl.

(Dit artikel wordt aangeboden door VeiligheidNL)