Normal_techno

Maandag 6 juni is TechnoDiscovery Apeldoorn van start gegaan in AREA 055 op Zwitsal Apeldoorn. De scholieren van Obs De Bundel Apeldoorn en OBS Beekbergen zijn de afgelopen weken op school al aan de slag geweest met het thema energie. Ze hebben onder begeleiding van Saxion Pabo studenten zelf boten gebouwd van restafval die voortgedreven worden op zonne-energie.

TechnoDiscovery is een initiatief van het Platform Techniek Stedendriehoek, samen met het bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente . Het is een permanente techniek-ontdekplek waar kinderen breed kunnen kennismaken met techniek en duurzaamheid en er ook vooral mee aan de slag gaan. Pabo-studenten kunnen er worden bijgeschoold om het vak techniek te kunnen geven. Met Technodiscovery worden basisscholen ondersteund die over een paar jaar wetenschapsvaardigheden en technologie een plek moeten geven in hun lesprogramma’s.
 
Wethouder Kruithof is blij met dit initiatief. “Je kan niet vroeg genoeg beginnen met techniek te ontdekken, Voor de toekomst hebben we een heleboel slimme jongetjes en meisjes nodig op het gebied van techniek en duurzaamheid. Deze 'Young Professionals' kunnen we heel goed gebruiken in de ambities die we ook als Cleantech Regio hebben."