Logo_index-logo

Meteen na de zomervakantie 2016 start de particuliere school Winford in zes steden met een zeer vernieuwend concept: De Prebrugklas. De Prebrugklas is bedoeld voor leerlingen die na groep 8, nog niet toe zijn aan de eerste klas van het Voortgezet Onderwijs. 

Uit publicatie (2014) van de onderwijsraad blijkt: “ De overgangen naar voortgezet onderwijs verlopen nu niet soepel genoeg (….) Bij een strengere norm wordt relatief veel leerlingen kansen onthouden. Dit treft vooral leerlingen van wie het niveau niet onomstotelijke vast staat.”
 
“De Prebrugklas zorgt voor een soepele overgang van basis- naar voortgezet onderwijs en voorziet in de vaardigheden die een kind nog nodig heeft. Hiermee speelt Winford in op het rapport van de onderwijsraad.” Aldus Marc Peters, directeur van Winford. “Met dit concept worden kinderen geholpen die door bijvoorbeeld laat gediagnostiseerde dyslexie of tijdelijk verblijf in het buitenland nog niet toe zijn aan de middelbare school. Ook biedt dit een oplossing voor een kind dat gewoon nog heel erg jong is.”
 
De Prebrugklas is onderdeel van het voortgezet onderwijs. De kinderen maken kennis met de sfeer, de eisen en de vakdocenten van het voortgezet onderwijs. Ze krijgen ook kans om rijper en zelfverzekerder te worden en eventueel opgelopen achterstanden in te halen. De persoonlijke ontwikkeling is het hart van dit concept. Het jaar wordt afgesloten met een schooladvies voor de eerste klas van het voortgezet onderwijs.
 
Over Winford
Winford heeft meer dan 40 jaar onderwijservaring binnen het particuliere domein. Winford heeft scholen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Voor een enkel kind is toegang via een beurs mogelijk.