Normal_fotozwerfvuil2

Miljoenen Nederlanders ergeren zich aan zwerfafval. Geen wonder: rondslingerende rommel verslechtert onze directe leefomgeving, vervuilt het milieu en brengt de verkeersveiligheid in gevaar. Zevenaar draagt daarom, in samenwerking met de Natuur- en milieu-Educatie( NME De Liemers) graag haar steentje bij om dit probleem aan te pakken in de WEEK VAN NEDERLAND SCHOON. Deze vindt plaats van 14 tot en met 19 maart 2016. In die week steken vele vrijwilligers, waaronder de Werkgroep Leefklimaat Zevenaar, wijkteams, dorpsraden, scouting, zeeverkenners en hengelsportverenigingen, de handen uit de mouwen om de gemeente Zevenaar (nog) schoner te maken.

Bijdrage Zevenaarse basisscholen
Maandag 7 maart starten de Zevenaarse basisscholen al met het geven van het goede voorbeeld. Tot en met donderdag 17 maart ontdoen zij, getooid met knijpers en vuilniszakken, de omgeving van hun school van zwerfvuil. In totaal gaan er dit jaar 1000 kinderen actief aan het werk. Daarnaast krijgen ruim 500 kinderen les over zwerfafval, verzorgd door de NME, en 600 kinderen het project ‘Zwerfafval mooi niet!’. De deelnemende scholen zijn: De Carrousel, Da Vinci, Fonkelsteen, St. Franciscus, Ds. Jonkersschool, Het Kofschip, Lindenhage, Paulusschool, Schilderspoort en De Tamboerijn.
 
Om extra aandacht te besteden aan dit mooie initiatief geeft wethouder Toon Albers op maandag 7 maart om 08.30 uur het startschot van de zwerfvuilactie bij de St. Franciscusschool te Babberich. Mocht u bij dit moment aanwezig willen zijn, dan bent u uiteraard van harte welkom. Wij stellen het zeer op prijs als u het aangeeft wanneer u hierbij aanwezig wilt zijn.