Normal_p1030073

Het samenwerkingsverband van De Kohlmanstichting, De Walburgisraad en basisschool De Binnenstad heeft met hun plan voor het ontwikkelen van een gemeenschappelijk binnenplein een subsidie van 75.000 euro van het Oranje Fonds in de wacht gesleept. 

Het afgelopen jaar zijn er al diverse nieuwe onderdelen op het plein ontwikkeld die de school met de kerk verbindt, zoals een kloostertuin, een hellingbaan/grondhut en een nieuw speelveld. Met de subsidie komt het project in een volgende fase die ook de ouderen uit het naast gelegen verzorgingshuis aan het plein verbindt. De aftrap van deze fase vindt plaats op vrijdag 5 februari tijdens de feestelijk opening van hellingbaan/grondhut, een nieuwe speelplek die tevens een hellingbaan voor de ouderen is. De letterlijke verbinding tussen jong en oud.
 
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. Gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermlaag van het Oranje Fonds.