Normal_big-art-brush-wallpaper-hd-291

Op woensdag 27 januari maakt de gepimpte Kunstbus van Cultuur en School Nijmegen (CESN) het eerste ritje. In november 2015 maakten kinderen uit groep vijf van basisschool De Kleine Wereld een ontwerp voor de Kunstbus. Dat deden zij onder toeziend oog van kunstenares Marga van den Heuvel en wethouder Bert Velthuis. Inmiddels is de ‘normale’ bus omgetoverd tot een echte Kunstbus en wordt hij officieel onthuld.

De Kunstbus maakt vervoer mogelijk van scholen (met leerlingen met een lage startkans) naar culturele programma’s van Nijmeegse culturele instellingen en musea. In juni 2015 gaf de gemeente Nijmegen toezegging voor een jaarlijkse subsidie van € 50.000,- voor de periode van 2015 t/m 2018 aan CESN (onderdeel van De Lindenberg). Rabobank Rijk van Nijmegen sponsorde de make-over van de bus met een bedrag van € 5000,-. 
 
Woensdag 27 januari onthult wethouder Velthuis tussen 08:30 en 09:00 uur de nieuwe Kunstbus bij basisschool De Kleine Wereld. Daarna gaan de kinderen van groep drie met de Kunstbus naar het Honigcomplex voor een cultureel uitje. Ze worden uitgezwaaid door de wethouder en de ‘ontwerpers’ uit groep vijf. Velthuis: "Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om naar musea of het theater te gaan. Ik ben enorm blij dat we het scholen gemakkelijker kunnen maken om deze uitjes toch te realiseren. De kinderen wens ik veel plezier en nieuwe ervaringen."