Normal_zonnepanelen

Via het project ‘Zon op School’ worden zeven basisscholen in Apeldoorn geholpen om zonnepanelen op hun dak te krijgen. Apeldoorners kunnen een bijdrage leveren en daarmee steunen ze de Apeldoornse ambitie om de overgang te versnellen naar duurzame energie. Dat meldt gemeente Apeldoorn.

Doel van ‘Zon op School’ is het verduurzamen van de schoolgebouwen én een lagere energierekening. Daarnaast worden schoolkinderen zich meer bewust van het belang van schone energie. Hiervoor worden niet alleen zonnepanelen op het dak geplaatst, maar krijgen de kinderen in alle groepen ook een lespakket en kunnen zij via een speciale website direct de opbrengst van ‘hun’ panelen volgen.

Apeldoorners kunnen zoncertificaten kopen voor zeven scholen, dit zijn: De Mheen, Het Web, De Fakkel, Koningin Wilhelminaschool, De Gong, Willem van Oranje en Aventurijn. Het bedrag dat opgehaald wordt met de zoncertificaten, wordt door de provincie Gelderland verdubbeld. Een zoncertificaat kost 50 euro. Over zes jaar krijgt de koper hiervoor 60 euro. Zoncertificaten kopen kan op de speciale website www.de-A.nl/zonopschool, waarbij deelnemers zelf bepalen welke school zij steunen.

© Nationale Onderwijsgids